četrtek, 1. januar 2015



        NOVOGODIŠNJI POKLONI ZA UČENIKE PODRUČNE ŠKOLE GLINICA




U srijedu 31. decembra 2014. godine Područnu osnovnu školu u selu Glinica posjetio je Djed Mraz i s novogodišnjim poklonima silno obradovao svih dvadeset učenika, koji su inače igrama i pjesmama uljepšali njegov boravak u školi. Svečanosti su prisustvovali i njihovi roditelji.

Novac (670$) za vrlo vrijedne poklone učenicima dali su uglavnom ljudi s područja mjesne zajednice Glinica, koji već dvadesetak godina žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama: Ibro Džebić, Asim Čaušević, Bajro Pehlić, Ramiz Kantarević, Ramiza Džebić, Amra Durmić, Nermina Džebić, Amira Džebić, Ibro Bibo Omeragić, Ale Omeragić, Safet Sako Omeragić, Nedzad Balić, Senad Neno Salkić, Ahmet Amika Kasumović i Fatima Salkić. Zbog svega navedenog Savjet mjesne zajednice Glinica odlučio je da se dragim našim donatorima na ovom mjestu najljepše zahvali, te da im poželi sretnu, uspješnu i zdravu novu 2015. godinu.


Učenici Područne osnovne škole Glinica zajedno s učiteljicama čekaju da se na školskim vratima pojavi Djed Mraz (foto: Alma Koštić Šakanović)



Učenici i učiteljice Područne osnovne škole Glinica s novogodišnjim poklonima, koje im je donio Djed Mraz (foto: Muharem Hara Hušidić)


Na kraju je potrebno još istaći da je jedan dio njihovog novca namijenjen i za normalan rad škole.


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar